HTML

Destyverse - Az Én Univerzumom

Időnként késztetést érzek hogy idekarcoljak néhány szépen megrajzolt mondatot. Legtöbbször csak gondolatok, szemelvények a mindennapjaimból, néha cikkek, értekezések, esetleg novellák.

Friss topikok

  • lvnte (törölt): ...hova? :D (2009.01.02. 21:32) Elköltöztem.
  • lilla.: odavagyok a postjaidert.es ezert a bejegyzesert a legjobban. (2008.10.31. 15:02) The first of many
  • barbi: csipa a leggjóbb (2008.10.25. 01:34) Csipa
  • szenilla: you're too good, hahaha:D (2008.10.12. 16:00) Hajnalodik...
  • Mayte: Nagyon tetszik az utolsó írásodat. Sok minden szeretném hossza írni de tudod hogy ez nekem problém... (2008.09.26. 22:45) Kezdjük el...

Linkblog

The first of many

2008.09.26. 16:34 Destinix

Az elengedés művészete

Valamennyien tisztában vagyunk vele, milyen nagy, szinte epikus feladat a hódítás. Másik emberi lény szívének eredményes ostromlása a világ legnagyszerűbb kihívásai, élményei közé tartozik. Mindenki  vágyik rá – sokan csak áhítoznak, reménykednek, hogy valaki célkeresztjébe kerülnek, vagy ők legyenek elég bátrak a vadászáshoz, mások, a kiváltságos megnyerő stílusú emberek szünet nélkül űzik ezt a sportot. Azonban el kellene gondolkoznunk, mennyire nagy teljesítmény Ámor nyilának egymás testéből való kihúzása anélkül, hogy harsány, botrányos viták vagy megcsalások konkrét okot adnának rá.

Világunk tele van idejüket túlhaladott párokkal, akik már megélték, átélték saját nagyszerűségüket, s most, mikor kihajóztak a viharos tengerből egy nyugodt öbölbe, kalandvágyó tengerész módjára szenvednek a hullámok által alig háborított víztükrön. Szakítani egymással csak akkor képesek, mikor valaki agresszívan, a másik személyét és közös múltjukat nem tisztelve vet véget a kapcsolatnak – ilyenkor kifakad a bántott fél, aki úgy tetszik, csak az alkalmat kereste, hogy korábbi sérelmeiért bosszút álljon. A nem egyenes út választása abból fakad, hogy a legtöbben nem képesek, nem merészelik azt mondani párjuknak, hogy a lángunk, mely egykoron magasan lobogott, most épp csak pislákol. Elhagyni valakit botrányok nélkül sokak számára nehezen elképzelhető.

Azonban ha képesek vagyunk kívülállóként nézni az ilyen helyzetben lévőket, láthatjuk, hogy bírálatuk nem is annyira jogos. Egy megszokott kapcsolat olyan, mint egy szépen kivilágított szoba. Hozzá vagyunk szokva a tárgyak helyzetéhez, olyannyira, hogy akár vakon is megtalálnánk bármit – nem csak az izgalmak hiányoznak, de egy idő után az ember olyannyira lustává válik, hogy takarítani is elfelejt. A művészet abban rejlik, hogy időben képesek vagyunk felmérni szomorú helyzetünket, s méltósággal, önként lépünk át a szomszéd szobába, ahol ugyan teljes sötétség és bizonytalanság fogad minket, mégis van rá esély, hogy az ebből fakadó izgalmak hosszútávon kárpótolják lelkünket. Ráadásul ha kedvesünkkel békében válunk el, a sötétbe vezető utunk elején egy pislákoló fény támogathat minket hátulról, s így könnyebben szokja szemünk az új környezetet. Azonban ha kivárjuk az elvérzést, erőszakkal csöppenünk bele az ismeretlenbe, ahol lehetetlenné válhat a kiismerés.

Minden hasonló helyzetben lévő embernek magának kell mérlegelnie, kapcsolata elég erős és értékes e a folytatáshoz. Azonban egy dolog megingathatatlan – amennyiben a dicső múlton kívül más érték és szépség is lakozik két ember szövetségében, úgy minden bizonnyal érdemes egymásba kapaszkodni, amíg csak lehet.

 

Szűcs Gergely

2008-09-21

 

Kedves olvasó, amennyiben bármilyen benyomás ért, most még fontosabb, hogy közöld véleményed, akár az írásról, akár a gondolatról, akár pozitív, akár negatív. :)

 

 

--->

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://destinix.blog.hu/api/trackback/id/tr34683241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rachel dawes (i think you know who i am) (: 2008.09.27. 16:54:56

Lehet, hogy most segítettél. Köszönöm.

szenilla 2008.09.27. 22:03:25

i should comment you, but you already know my opinion. this is an amazing piece... and it is fully true.. i just did it, i just went through the whole situation, im in the dark room, all by myself right now, but who knows, someone might be hiding somewhere.. im waiting for him to lighten up my darkness.. :) this is not an easy part of life, but it is necessary.. but you know that, you know me.. i still wonder where did you get this amazing ability to point out all the things that we know deep inside, but we pretend we dont...and you just always lay it out.. as it is..
remember
önnön nagyságunk fényezése által veszít értékéből.
so true.

Furanjaro 2008.09.28. 19:04:14

Nem tudok belekötni, pedig most az egyszer szeretnék...

lilla. 2008.10.31. 15:02:33

odavagyok a postjaidert.es ezert a bejegyzesert a legjobban.
süti beállítások módosítása